TIETOA MINUSTA

NINA SUOMINEN

Eläintenhoitaja, klinikkaeläinhoitaja, koirahieroja ja urheilukoirahieroja, EOMT/FEMT-opiskelija

Koulutuskeskus Salpaus eläintenhoidon at 2009

Koulutuskeskus Salpaus klinikkaeläinhoitajan at 2010

Koirakuntosali, koirahieroja 2017

Tampereen Koirahierojakoulu, koirahieroja ja urheilukoirahieroja 2022

Funktionaalinen eläinterapiakeskus EOMT/FEMT koulutus  2022-2026

Taustaa

Eläinklinikalla työskennellessäni näin jo pian alalle päädyttyäni useita koiria, joiden kohdalla olen kokenut tarvetta pystyä auttamaan muutenkin kuin lääketieteen keinoin ja näin syttyi palo kehonhuollon piiriin. Lopulta oikea ajankohta muun elämän kanssa löytyi 2016 jolloin aloitin koirahierojan opinnot ja sillä tiellä ollaan yhä, oppiminen ja opiskelu jatkuu läpi elämän. 

Tavoitteena on pystyä auttamaan koiria mahdollisimman hyvin ja mieluiten pitää koirat siinä kunnossa ennaltaehkäisevästi, ettei pahoja vammoja pääsisi edes tulemaan.

Funktionaalisen eläinterapian koulutuksen aloitin 2022 kesällä ja sen piirissä olen saanut jo ensimmäisen vuoden aikana valmiuksia tehdä mm. faskiahoitoja, rangan mobilisointia kraniosakraaliterapiaa sekä vesiterapiaopintojen myötä ymmärrystä sekä allasuinnista että vesikävelymatosta.  Joka kuukausi tulee roppakaupalla lisää oppia.

Itselläni ja perheelläni on ollut collieita vuodesta 1994, aiemmin pitkäkarvaisia, sittemmin sileäkarvaisia. Harrastuksista ehdoton päälaji on vuosia ollut agility, mutta aiemmin olen harrastanut myös hakua sekä harrastellut tokon ja pk jälkien parissa.